De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


De fraude met serotinine en dopamine
medical money mongering (M3)

Auteur: Fernand Haesbrouck


 19,00


(Tijdelijk) niet leverbaar
recensies

attendeer een relatie

200 pagina's
ISBN: 9789081521307
Uitvoering: Softcover
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  Linkedin

Categorie: gezondheid en bijzondere onderwerpen >> gezondheidszorg
Trefwoorden: farmacie  corruptie  fraude  adhd  alzheimer  drugs  
Samenvatting & achtergrondinformatie

ADHD-ers , depressieven en zelfs Alzheimer's krijgen chemicaliën die in feite partydrugs zijn en die drogeren in plaats van genezen. Artsen mogen dit niet weten, vandaar dat men ze opleidt met de fabeltjes van tekorten aan serotonine- of dopamine.

Het complete medisch establishment verkondigt deze sprookjes als wetenschappelijke waarheden en elk echelon vaart er wel bij. Alleen... de kinderen niet en de sukkelaars bij wie men het zenuwstelsel en vitale hersencellen kapot maakt, om redenen die zeer ver af staan van medische zorgverstrekking. Drie jaar na ‘De medische megablunder‘ blijkt dat de kracht die nodig is om een medische massa te overtuigen recht evenredig is met die massa.

De wetenschap verklaart het werkingsmechanisme van harddrugs als onbekend om daarmee een waan van veiligheid te creëren. Maar is al eens nagegaan, wat voor baten deze gigantische gezondheidsinvesteringen hebben opgebracht voor de gezondheid van onze bevolking? Heeft men al eens onderzocht hoeveel minder (zelf)moorden er zouden zijn, hoeveel minder Alzheimers zouden er zouden zijn, hoeveel minder jongeren in psychiatrie zouden terecht komen zonder die zogezegd therapeutisch toegediende drugs?

Dit boek wel! Het toont haarfijn en wetenschappelijk onderbouwd aan hoe de verhaaljes over serotonine en dopamine verzonnen zijn om te verbergen dat men kinderen en jongeren eigenlijk met amfetamine- en(of) cocaïnestoffen drogeert om snel geld te verdienen.

Drie pijlers vormen de rode draad van dit belangwekkend geschrift :

1) Een fysiologische redenering over serotonine, die aantoont hoe de stof helemaal niets met depressie te maken heeft, wat perfect aansluit bij de chemische uitleg waarom amfetamine of cocaïne toedienen alleen maar zenuwstelsels kapot maakt

2) De manier belichten waarop het farmaceutisch bedrijf Eli Lilly instellingen als FDA, EMEA, de Europese Commissie, CBG en zelfs de Belgische federale regering in een ijzeren greep houdt, en politieke beslissingen kan doordrukken.

3) De verklaring waarom medische proefschriften over het ontstaan van Alzheimer eindigen met het obligate zinnetje, dat ‘men nog steeds in het duister tast en dat over het onderwerp nog verder moet gestudeerd worden‘: op die manier vermijdt men de medische dopingindustrie voor het hoofd te stoten.

Het boek toont onweerlegbaar het verband aan tussen het gebruik van ADHD-medicatie en antidepressiva met dementie, want nu de serotonine-hypothese vervalt, blijft alleen het chemisch werkingsmechanisme over, dat men ooit om commerciële redenen als onbekend had verklaard.

Eigenlijk belicht deze studie wat zich op vele vlakken in onze maatschappij voordoet : we worden met de dag lichamelijk en mentaal zieker, terwijl de verantwoordelijke machthebbers zich inspannen om de potjes gedekt te houden.


Recensie(s)
Recensie: De fraude met serotonine en dopamine

Naast de titel, zet ook de uitdagende tekst op de achterkant de toon van het boek: ´ADHD, depressies en zelfs Alzheimer behandelt men door de patiënten met partydrugs te drogeren´.

Waarschuwing: alleen al het lezen van de inhoud van dit boek kan schokkend zijn.

Haesbrouck, sinds 1970 apotheker in psychiatrische ziekenhuizen, weet zowel in praktische zin als qua wetenschappelijke achtergrond uitstekend waar hij over praat. Hij neemt geen enkel blad voor de mond, en heeft voor de psychiatrie zelf een eigen DSM-IV diagnose, MPIS: de geestesziekte Maligne Professioneel Interpretatie Syndroom!

Talloos zijn de onderbouwde voorbeelden die Haesbrouck aandraagt voor de manipulaties van de werkelijkheid door de farmaceutische industrie, bijgestaan door de psychiatrie en de media.

´Jammer genoeg bouwt men in de ogen van de toekijkende maatschappij een wetenschap op door op de boodschapper te schieten, om daardoor de eigen boodschap van bedrog te pogen overeind te houden´.

In een soms cynisch, maar altijd sappig Vlaams geeft Haesbrouck een lawine aan feiten, legt hij wetgeving omzeilende sluipwegen bloot, en laat hij zien hoe de ongewenste negatieve effecten van de meest voorgeschreven, levensgevaarlijke drogerende medicaties handig worden geclassificeerd als ´co-morbiditeiten´.

Zelfs al heb je niet eens aspirine in huis, niemand ontkomt tegenwoordig aan de effecten van big farma. Iedereen heeft er direct of indirect mee te maken: van ouders van tot ADHDer gebombardeerde kinderen, tot televisiekijkers die worden getrakteerd op beelden van schietpartijen op scholen door met mind-benders gedrogeerde jongens.

Dit boek is een uitstekende wake-up call. Voor iedereen. Maar vooral voor artsen en psyche-haters.

Désirée, februari 2010Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.