De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken
Ontdek de ware kracht van LinkedIn en hoe het als hefboom te gebruiken voor je baan of zaak

Auteur: Jan Vermeiren
Ook in het Engels: How to REALLY use LinkedIn


 19,95


(Tijdelijk) niet leverbaar
recensies

attendeer een relatie

187 pagina's
ISBN: 9789081188609
Uitvoering: Softcover
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  Linkedin

Categorie: omgaan met anderen
Trefwoorden: netwerken  werk  management    
Samenvatting & achtergrondinformatie

In eender welke economische tijden is het hebben van een netwerk waarop je kan terugvallen of verder bouwen onontbeerlijk. Het internet heeft nieuwe mogelijkheden gebracht en de website bij uitstek op professioneel vlak om dat te ondersteunen is LinkedIn.

Tegenwoordig hebben meer dan 34 miljoen mensen wereldwijd (waarvan 1 miljoen Nederlanders en 400.000 Belgen) een profiel op LinkedIn en een aantal connecties.
De vraag die de meerderheid echter heeft is: wat heb ik er nu eigenlijk aan? En vervolgens: hoe moet ik LinkedIn nu gebruiken op een manier die me resultaten brengt zonder er veel tijd in te stoppen.

In Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken laat netwerkexpert Jan Vermeiren niet enkel zien waarom LinkedIn voor ieder van ons zo’n krachtig hulpmiddel is, maar geeft hij ook een kort stappenplan mee dat iedereen direct kan toepassen zodat ze onmiddellijk resultaten zien.
De geavanceerde strategieën om bv. een nieuwe klant of nieuwe baan te vinden, de antwoorden op vaak gestelde vragen, het overzicht van weinig gekende functies en een lijstje met gratis tools die tijd besparen wanneer je werkt met LinkedIn, maken van dit boek dé handleiding om LinkedIn nu ECHT te gaan gebruiken.
 


Recensie(s)
Recensent: Lekkerlezen.net
Geschreven door JP
Woensdag 27 Mei 2009 10:40
Titel: Hoe LinkedIN nu ECHT gebruiken
Auteur: Jan Vermeiren
Uitgever: ...
ISBN: 9789081188609

LinkedIN is booming. Met de toegenomen druk op de arbeidsmarkt beginnen steeds meer mensen te netwerken in een poging om zichzelf te redden als ook bij hen ontslagen vallen. Jan Vermeiren maakt dankbaar gebruik van deze nieuwe groeistuip van LinkedIn, dat over het vorige kwartaal een groei meldt van 60%.

Jan Vermeiren werkt als "Networking Coach", en leert mensen in die hoedanigheid hoe je nu eigenlijk moet netwerken. Dit komt in het boek duidelijk naar voren. Sterker nog, dit boek komt over als een middel om zichzelf als expert te profileren (één van de tips die hij geeft, maar die ook in het boek "Calimero Marketing" genoemd wordt). De titel "Hoe LinkedIN nu ECHT gebruiken" suggereert dat dit boek bedoelt is voor mensen die reeds op deze netwerksite actief zijn, maar op zoek zijn naar expert-tips. Deze suggestie wordt helaas niet waargemaakt. Dit boek is voornamelijk een handleiding voor absolute beginners, en zelfs voor hen is het niet allemaal nuttig.

Van de ongeveer 220 pagina's zijn de eerste 12 pagina's volledig volgedrukt met quotes van mensen die allemaal zeggen hoe geweldig dit boek is. Ongetwijfeld allemaal mensen die Vermeiren als netwerkcontacten heeft en van wie hij nog wat tegoed heeft. 12 Pagina's borstklopperij, nog voordat er ook maar enig woord op papier staat is, wat mij betreft, een beetje "too much".

Daarna 27 pagina's over het belang van netwerken, waarin een aantal zinnige dingen worden herhaald, maar die voor de meeste mensen niet zo schokkend (zouden moeten) zijn. Hierop volgt een 20 pagina lange introductie in de functionaliteiten van LinkedIN. Samen met de twee volgende hoofdstukken die in het volgende hoofdstuk volgt, levert dit het hart van het boek op: 60 pagina's (op 220) informatie waarin nuttige tips staan. Deze hoofdstukken zijn waardevol, maar in omvang een beetje karig, wanneer je het afzet tegen het totaal aantal pagina's.

Ronduit belachelijk vind ik het onderdeel "Geavanceerde strategiën". Vermeiren belooft strategieën om klanten, werknemers, een baan, leveranciers of partners, expertise te vinden en strategieën voor mensen die lid zijn van netwerkclubs, of Group Manager. Hoewel de strategiën op zich zinnig zijn, is de vorm waarin dit gegoten is nogal slecht. In de zestig (!) pagina's die Vermeiren heeft uitgetrokken voor de strategieën maakt hij rijkelijk gebruik van copy-paste, waardoor je de inhoud van dit hoofdstuk makkelijk kun terugbrengen tot 8 pagina's, zonder enig informatieverlies.

Kortom: hoewel het boek zeker nuttige tips kan opleveren, lijkt het erop dat Vermeiren het voornamelijk heeft gemaakt om zichzelf te promoten en hierbij tot de conclusie kwam dat hij pagina's moest volkrijgen. Voor iemand die nog nooit iets met netwerken heeft gedaan een aanrader, voor de rest raad ik aan om gewoon de helpfunctie van LinkedIN zelf te gebruiken.Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.