Al eeuwen is de wereld voorzien van goede en onwetende artsen.
Slechte artsen bestaan niet, omdat iedereen die het beroep
van arts wil leren mensen wil helpen naar gezondheid.
Zelfs die artsen die 80 jaar geleden experimenten op mensen
deden in kampen, dachten dat het voor het goede doel was.
Paracelsus die van 1493 tot 1541 leefde, viel in de categorie
onwetende artsen, zoals de meeste artsen in zijn tijd, maar
ook de meeste artsen van nu. In onze moderne tijd heeft dat te
maken met wat artsen tijdens hun opleiding te leren krijgen en
vooral wat niet.
We hebben nog steeds last van het gedachtegoed van Paracelsus
die beweerde dat de hoeveelheid stof, de dosis, bepalend
is of iets giftig is of niet. Hoogstwaarschijnlijk deed hij die uitspraak
toentertijd om zijn kwikzalf te gebruiken ter bestrijding
van allerlei ziekten.
Zijn uitspraak is nog steeds de theorie die de basis vormt van
het idee dat giftige stoffen geschikt zijn voor gebruik als medicijnen,
met als voorwaarde dat ze worden toegediend in de
juiste dosis. Kwik en de vele afgeleide producten daarvan die in
de medische wereld werden gebruikt waren en zijn nog steeds
niet te gebruiken voor genezing. Het was de zoveelste medische
dwaling.
Het is nog steeds een van de grootste medische dwalingen dat
men gelooft dat kleine hoeveelheden gif - denk aan chemo -
een patiënt kan genezen. Een van de bijwerkingen van chemo
kan in sommige gevallen
fataal zijn. Niet bij iedereen. Slechts
1 op de 100 of 1 op de 1000. Lees
deze bijsluiter nu eens goed.
We hebben
diverse boeken over vele andere behandelwijzen gepubliceerd.
We zijn niet allemaal hetzelfde. Sommige mensen genezen
zelfs van kanker ondanks de giftige chemo.
Dit over het gebruik van gifstoffen die de medische industrie
gebruikt, waar we al vele malen in deze nieuwsrubriek over
hebben geschreven. Al vele decennia is er nog een industrie die
het gedachtegoed van Paracelsus hanteert: de voedingsindustrie.
Natuurlijk zitten er in onze voeding geen dusdanige hoeveelheden
giftige stoffen waardoor we meteen omvallen. Er zit in
bepaalde producten zo weinig gif, dat de fabrikant het niet eens
op het ingrediëntenlabel hoeft te vermelden.
Mensen die bij de doorsnee supermarkt hun boodschappen
doen krijgen wekelijks gemiddeld ± 100 suikerklontjes aan toegevoegde
suikers binnen. Hoe weet je dat? Niet dus. Het is door
laboratoriumonderzoeken vastgesteld. Suiker staat bijvoorbeeld
in tientallen namen op de ingrediëntenlijst. Sommige namen
herken je niet eens als suiker.
Al jaren is bekend dat ± 80% van de voedingsmiddelen (of vulmiddelen)
die in de supermarkt liggen ongezond voor ons is,
m.a.w. ze maken ons ziek. En de gang naar de (huis)arts, maakt
ons nog zieker, want in de meeste gevallen ga je met een receptje
de deur uit.
Een uitgebreide rapportage van journalist Toine de Graaf van
de Andere Krant is de afgelopen week hierover verschenen. We
citeren hem: "In Nederland lijdt 18% van de werkende mannen
en 11% van de werkende vrouwen aan het metaboolsyndroom,
een voorstadium van diabetes type 2, waar al ruim 1 miljoen
mensen aan lijden. Deze 'indirecte reuzendoder' wordt volgens
de Amerikaanse internist en emeritus professor Ahvie Herskowitz
vooral veroorzaakt door verkeerd voedsel. 'Het interesseert
de voedingsindustrie geen biet dat ultrabewerkt voedsel
een ravage aanricht in ons lichaam', zegt hij in een interview
met arts Joseph Mercola (we hebben eerder
een goed boek van dr. Mercola uitgegeven). Steeds meer onderzoekers stellen: we
eten onszelf ziek.
Vaak wordt het syndroom beschouwd als een combinatie van
een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht
(vooral rond de buik) en een verhoogde bloedsuikerspiegel.
Dat begon, zo vertelt Herskowitz, ruim een halve eeuw geleden
toen de voedselvoorziening 'steeds meer bewerkt werd'.
Hij noemt de opmars van de zaadoliën met hun linolzuur (zoals
zonnebloemolie), de ultrabewerkte voedingsmiddelen en
de snacks. 'Als je vandaag de dag naar een winkel gaat, is het
overgrote deel van het voedsel dat daar verkocht wordt niet
geschikt voor menselijke consumptie.'
Het resultaat zien we in het straatbeeld, en deze zomer weer
op de stranden: de westerse epidemie van overgewicht, metaboolsyndroom
en diabetes type 2. Alleen al in ons land hebben
ruim één miljoen mensen nu deze vorm van diabetes, die vooral
is toe te schrijven aan leefstijlfactoren zoals verkeerde voeding
en te weinig beweging. Het metaboolsyndroom is de voorfase
en wordt zelfs voor 90% gelinkt aan leefstijl.
Dat is onthutsend en tegelijk goed nieuws: het syndroom is te
voorkomen én om te keren. En dat geldt ook voor diabetes type
2. Terwijl de meeste internisten deze progressieve aandoening
nog vooral te lijf gaan met medicatie zoals metformine, zet de
Leidse internist-endocrinoloog prof. Hanno Pijl al jaren in op
leefstijlverandering bij zijn diabetespatiënten.
Zijn advies begint met minderen van koolhydraten, zetmeel en
suikers. Kortom: industrieel geproduceerde voedingsmiddelen
mijden, kiezen voor 'vers' en zuinig zijn met zetmeel (brood,
pasta, rijst, aardappelen). Volkoren graanproducten verdienen
de voorkeur, weliswaar met mate.
Daarnaast pleit Pijl voor de consumptie van veel groente en
fruit, maar benadrukt dat het laatste iets anders is dan fruitsap
dat een bloedsuikerpiek geeft door het ontbreken van de
vezels. Hoe saai het ook klinkt: water, koffie en thee zijn sowieso
de dranken van eerste keus. Vlees mag gewoon, maar
ook weer met mate waarbij gevogelte de voorkeur krijgt boven
rood vlees. Wie gezonder gaat eten, dooft het smeulende 'ontstekingsvuur'.
Gezond eten hoeft echter niet per se duurder te
zijn, zoals vaak wordt gedacht."
Dank aan Toine de Graaf. Klik bij de linken op 'We eten onszelf
ziek'.
De conclusie van deze rapportage is dat we slecht eten, te weinig
juiste nutriënten binnenkrijgen en te veel giftige stoffen in
ons lichaam stoppen, m.a.w. we vergiftigen onszelf. Volgens
Paracelsus geen probleem want het zijn allemaal hele kleine
beetjes, maar de praktijk zegt anders: we zijn nog nooit zo ziek
geweest. Paracelsus kon toentertijd niet weten dat ± 80% van
de aangeboden voedingsproducten in de supermarkt bagger
is.
Kan je wat tegen deze vergiftiging doen? Jazeker, de supermarkt
vermijden en je boodschappen bij een bio-dynamische
boer gaan doen.
Er zijn er genoeg.
We hebben de medische industrie en de voedingsindustrie belicht.
Volgens een recent rapport van de WHO veroorzaken 4
industrieën bijna 7500 doden per dag in Europa en omstreken.
Je leest het goed: 7500 doden door voornamelijk ongezond
(lees giftig) voedsel, alcohol, tabak en fossiele brandstoffen.
Lees hier het gehele rapport van de WHO in het Engels of laat je
browser het vertalen. Frappant is dat ze de leverancier van al
deze ellende buiten beschouwing laten: de chemische industrie.
Diezelfde WHO, die zo goed als overgenomen is door een van
de rijkste mensen ter wereld, Bill Gates, promootte wel de zeer
giftige mRNA-injectie. Een tweesporen beleid, want je moet je
grootste sponsor/donateur niet dwarszitten. Bill vindt namelijk
dat er minder mensen op deze wereld moeten rondlopen voor
het behoud van de planeet en zijn portemonnee. Hij had ons
jaren geleden op
video al voorspeld dat dat met onder andere
vaccinaties goed zou lukken; een wijs zakenman investeert dan
in de vaccinindustrie, wat Bill ook deed.
Kan je wat tegen deze vergiftiging doen? Jazeker, nooit, maar
dan ook nooit (meer) je laten vaccineren, ook niet als je bijvoorbeeld
op vakantie wil gaan en moet vliegen.
Je leven is belangrijker dan vakantie ... anders heb je mogelijk
voor altijd vakantie.
We willen je een video van de HighWire niet onthouden. En zeker
niet omdat de
9 minuten video ondertiteld is door het team
van Vaccinvrij. Met dank voor al deze hulp.
Zowel Del Bigtree als de reporter Jefferey Jaxen maken zich
- terecht - druk om onze voedselvoorziening omdat er al 100
miljoenen kippen en andere vee is geruimd vanwege de zogenaamde
vogelgriep.
Maar de basis van dit alles is ons massale wereldwijde geloof in
onzichtbare deeltjes, die de mensheid en al het vee aanvallen,
die daardoor ziek worden, waardoor men nieuwe vaccins kan
ontwikkelen en de bevolking en alle dieren kan injecteren met
vergif of ruimen. Helaas hebben Bigtree en Jaxen het daar niet
over; vandaar dat we nog een andere goede video laten zien
met een debat hierover. Zie bij de linken.
Men zwijgt ook in alle talen over dat we ziek worden van de
80.000 chemische stoffen die onze wereld inmiddels rijk is,
waarvan we met minstens de helft (40.000) op dagelijkse basis
worden geconfronteerd in de vorm van eten en drinken, pesticiden
met eufemistische namen als landbouwgewasbeschermingsmiddelen,
de huishoudelijke producten die we gebruiken,
de kleding die we aanhebben, de auto waarin we rijden, etc.
We worden niet ziek van onzichtbare deeltjes die ons aanvallen
die we een virus noemen: we worden ziek van lichaamsvreemde
stoffen, die het lichaam niet meer kwijt kan, waardoor
we overal in het lichaam zuurstoftekort ervaren. Kanker bijvoorbeeld
is ± 35% zuurstoftekort door het hele lichaam heen,
dat zich op de zwakste en teerste delen openbaart. Denk aan
borstkanker, prostaatkanker, etc.
Is dit nieuwe informatie die de NOS nog niet heeft bereikt? Welnee,
in 1926 heeft dr. Otto Warburg uit Duitsland al de Nobelprijs
hiervoor ontvangen.
klik op plaatje
Vorige week hebben geschreven over
twee Duitse wetenschappers die ontdekt
hadden dat zuurstoftekort in de
spieren leidt tot pijnen. Ons lichaam
heeft zuurstof nodig om gezond te leven.
Als dat uit balans is worden we ziek
en ervaren we waarschuwingen van het
lichaam, hetgeen we pijn noemen.
Lees het meest recent uitgegeven boek
hierover. Er is inmiddels ook een
werkboek
verschenen bij het boek
Denk je pijn
weg.
We willen je ook nog attent maken op het
debat tussen dr. Andrew
Kaufman en zakenman Steve Kirsch. Met dank aan Erick
van Dijk voor de ondertiteling. Je mag aan het eind van de video
zelf uitmaken van wie je het meest hebt geleerd. Helaas wordt
er regelmatig door elkaar gesproken.
Er is ook nog een toegift van
vraag en antwoord uit het publiek.
Onderstaande linken zijn bedoeld ter informatie en soms ook
als waarschuwing:
* Alle
andere media bij elkaar
* Goede
nieuwswebsite; vele updates per dag
* Een
echte krant (We eten onszelf ziek)
*
Gezond verstand (een mooi tijdschrift)
* Slik je medicijnen, wat de meeste mensen doen, of wil je weten
welke ingrediënten er in een vaccin of medicijn zitten, kijk
op de
Geneesmiddeleninformatiebank
* Hoe de
propagandamachine van corona begon
* Ook het vee gaat dood ... niet van een vermeend virus, maar
van de vaccinatie:
veehouders wordt wakker!
* Voedsel gevaccineerd met mRNA-injecties? Linksom of
rechtsom: we zullen dat
gif in ons lichaam moeten krijgen
Klik hier voor eerdere nieuwsbrieven. Wij wensen onze lezers
veel wijsheid, fijne wandelingen in een mooi zomerbos, en
mooie lees- kijk- en leermomenten toe.